חזקיה טאג'יר נולד בסופיה בשנת 1841 לאביו שלמה, עלה ארצה עם אשתו חנה לבית משיח-מורג'ה בשנת 1880 עם ילדיו :בכורה, שלמה, יעקב וניסים והתיישב בירושלים בעיר העתיקה, בשכונת נחלת שבעה בבית רב מידות בן שתי קומות שהייתה בו באר מים פרטית, הבן שמואל הגיע עם אחיו יעקב שנה אחת קודם לכן להכין המקום למשפחה שבדרך. חייבים להודות שהדור שלנו ושל בנינו כלל אינם מכירים אדם יוצא דופן זה, מעולם לא שמענו על המערכות לגמילות חסדים שהקים בירושלים וכי היה היה בין מייסדי בית הכנסת "שערי חסד" של עולי בולגריה בירושלים, חזקיה (מעסקני הישוב הישן בירושלים) התחתן עם חנה לבית משיח מורג'ה מבולגריה העתיקה (שנפטרה בשנת 1911), עסק בחלפנות כספים ובמסחר רהיטים וכלי בית, , בספרות המתארת את ירושלים בימים עברו – סיפרו על הסוחר חזקיה טאג'יר שדווקא העלייה לתורה במקום קדוש זה הביאה לו הצלחה במסחרו, הוא היה אחד היזמים והתורמים בהקמתו של בית החולים "משגב לדך" בעיר העתיקה בירושלים. נבחר מספר פעמים לועד הספרדים והחכמים בעיר הבירה (בשנים: 1892 , 1897, 1903), נפטר ונקבר בירושלים בשנת 1916.
ישעיהו שמואל בכר: נולד בסופיה בשנת 1844 לאביו החכם ר' שמואל בכר משה ולאמו בייה, אשתו הראשונה הייתה ריינה לבית ירוחם אחרי מותה נשא את רחל לבית בן אדו, בשנת 1877 עבר מסופיה לסלוניקי (שהה שם שנתיים), עלה ארצה לירושלים בשנת 1879 עם אשתו, אחריו עלו הוריו. על ישעיה שמענו סיפורים רבות מהורינו: הדודים שלנו קראו לו "סבא ישעיצ'י" שהיה גר ב"חצר" (מספר בתים ודירות הבנויים סביב חצר) משלו והיה נוהג לשבת בבית הכנסת הפרטי שהקים לעצמו בביתו בקומה שניה המשקיף אל הכותל המערבי, הדודים סיפרו כי היה זה נוהג לנשק את ידיו בעת הביקור בביתו ואז היה מכניס היד לכיסו ושולה משם סוכריות, שקדים מסוכרים ותופינים. את ה"חצר" קנה ישעיצ'י מהממשלה התורכית בשנת 1881 לאחר שנכשל הניסיון להגרלת גיוס כספים להקים במקום את "ישיבת עץ חיים", נפטר ונקבר בירושלים בשנת 1927.
מאחר שחזקיה הכיר את ישעיה עוד מסופיה והשניים היו חברים קרובים, הם חיתנו את ילדיהם שמואל בנו של חזקיה עם סולטנה (מלכה) בתו של ישעיה בשנת 1890 (תר"ן) בירושלים והזוג עבר לגור ביפו. שני החברים שימשו ביחד בוועד הספרדים והחכמים בירושלים משנת 1892 ועד 1903.הם עזרו בתרומות רבות להקמת בית החולים "משגב לדך" וישעיה היה גם חבר בהנהלה, הם הקימו יחדיו בית חרושת לעיבוד טבק תורכי בירושלים אבל חזקיה עזב במהרה ואחריו חברו ישעיה . שניהם נמנו ברשימה המיוחסת של 170 היהודים ה"חכמים והמיוחסים" והשניים נבחרו בשנת 1898 ל- "מג'לש הבלאדיה" (מועצת העיר ירושלים), ישעיהו בכר היה גם אחד התורמים לייסוד המושבה הר טוב ואחד מחמשת ה"קושנים" לרכישת הקרקע נקנה על ידו.
בירושלים הקימו שני החברים את משפחותיהם שהתרחבו שגשגו והיו שם לכל דבר בעיר הקודש, ילדיהם נטלו חלק בהקמת התשתית לבניית מדינת ישראל ונכדיהם היו רובם ככולם ממקימי המדינה בשנת 1948.